Inbrott i vår samfällighet

I månadsskiftet augusti/september har samfälligheten utsatts för två inbrott. Ett fönster bröts upp i det första fallet och i det andra har ett fönster krossats. Vi detta tillfälle fanns gärningsmännen kvar i radhuset och en person greps. Här finns också vittnes- och signalementsuppgifter.

Genom att vara uppmäksam och ha koll på personer som rör sig i vårt område och beter sig avvikande kan vi förhindra att eventuella inbrottstjuvar begår dessa brott. Fråga gärna om det är någon som de söker och om du kan hjälpa till.

Här är ytterligare tips som kan bidra till att minska antalet inbrott:

- Försök att få ditt hus att se bebott ut om du själv ska resa bort. Be dina grannar om hjälp att ta hand om post, klippa gräsmattan, tända och släcka belysning, vattna blommor och växter, skotta snö och hänga tvätt.

- Förvara dina mest värdefulla tillhörigheter i bankfack eller hos någon hemmavarande släkting/bekant under din frånvaro. Du har väl skrivit en inventarieförteckning? Du hittar den på www.polisen.se.

- Se över ditt inbrottsskyd och montera brytjärn (s.k C-profiler alt Secustrip) på både ytterdörr och altandörrar. Skaffa även fönsterlås som gör att fönstren blir svåra att bryta upp. Se även polisens info om Inbrottsskydd och säkerhet som finns på vår hemsida.

Nyhetsarkiv